Bezár

Üdvözöllek az otthoni malmok, pelyhesítők, és a különleges tönkölybúza honlapján!

Szeretettel üdvözöllek, ez a honlap abban segít hogyan tudj valóban friss lisztet, friss kenyeret valóban jó minőségű búzából előállítani. Gondolom te is észrevetted már, hogy a bolti liszt és bolti kenyér nem mindig olyan jó. Ma már beszerezhetőek, kis otthoni praktikus házi malmok. Igazán szép fából készült készülékek elérhető áron és elférnek egy városi konyha pultján is. Mindenkinek saját malma lehet amivel olyan friss lisztet adhat családjának amiről álmodott. Nem tudom te hogy vagy vele, de én a legfrissebb élelmiszert szeretem, és választom. A jó malomhoz igazán jó gabona is kell, ebben is segít a honlap. Megkeressük és elérhetővé tesszük az igazán jó minőségű tönkölybúzát.

Szeretettel: Gyurkó Zsolt

Üdvözöllek
Spirit.hu
A tönköly búzáról

Miért ajánlom a tönkölybúzát otthoni családi felhasználásra?

Egy mondatban, ha valóban friss lisztet akarsz felhasználni és valóban tudni akarod jó minőségű búzából készült e, akkor nincs más választásod, mert annál frissebb nincs amit épp most készítettél el. Teljesen más élettani hatása van a friss lisztnek. Tele van vitaminokkal, esszenciális aminosavakkal és illóolajokkal. Kimagaslóan jobb beltartalommal rendelkezik a tönköly, más búzákhoz képest. Olyan magas, vagy akár magasabb fehérjetartalommal, mint a hús (!)

A jó öreg magyar tönkölygabonának kiváló adottságai vannak. Kiváló vitaminforrás, tartalmaz klorofillt és enzimek tucatjait. Méregteleníti szervezetünket és növeli energiaszintünket, valamint kitakarítja szervezetünkből a savas anyagcsere- és bomlástermékeket.

Az ok amiért elkezdtem a tönkölybúzával foglalkozni az, hogy nem voltam megelégedve a bolti kenyerek élettani hatásával. A legtöbbek által vásárolt és fogyasztott lehetőleg legolcsóbb fehér kenyérnek kifejezetten rossz élettani hatásait tapasztaltam, Kipróbáltam barna kenyereket, majd teljes kiőrlésű kenyereket, de ott sem éreztem, hogy tökéletesen kielégítenek. Rájöttem, sajnos szinte minden kenyérben van adalék, nem tudom milyen minőségű búzából készítették a lisztet, és a lisztbe milyen egyéb sütőipari anyagokat „állományjavítókat” kevertek. Már ekkor is felkeltette az érdeklődésem a tönköly, sok jót hallottam róla, de nehéz volt eldönteni mi a reklám és mi a valóság. Rengetegszer megtapasztaltam, hogy egy új egészségtermék piaci bevezetésekor azt mondják, mindenre jó és milyen csodálatos.

Vannak alapvető táplálékok amik ha nem tiszták, akkor az egész ember fizikai energetikai és spirituális rendszere, hát hogy is mondjam megroggyan. A legfontosabb a víz és a só és ezt követi a legnagyobb táplálkozási arányban a gabona és gabonakészítmények. A víz és a már régóta témám évek óta megtaláltam rá a megoldást, hogy a só életet adjon ne mérgezzen és a víz valóban életet és egészséget adó víz legyen. Tudtam a táplálkozásom egyik igen gyenge pontja a kenyérfogyasztás volt. Mindig éreztem nem tesz jót nekem és többször próbáltam kivenni a kenyeret az étkezésemből, de nem sikerült. Ez után teljes kiőrlésű kenyerekkel élesztő nélküli kenyerekkel próbálkoztam, de éreztem bár jobb mégsem találtam még meg a valódi megoldást.

Nos, pár hónapja végre erre is megtaláltam a megoldást. A folyamatot egy nagyszerű előadás indította el ami arról szólt, hogy mi magyarok milyen szorosan kötődünk a tönkölybúzához és, hogy ez az eredeti gén mennyire el lett tüntetve a Kárpát-medencéből és így a magyarok táplálkozásából. Megértettem, hogy amit ma tönkölybúzaként árulnak az milyen távol is van genetikailag az eredeti tönkölytől, mert a mai szabályok szerint azt is lehet tönkölynek hívni aminek pl csak 3 generációval korábban volt a nemesítés közben egy tönköly génje is. Mintha csak a dédapja látott volna tönköly magot. Majd ezután megtudtam, hogy az EU szabályok szerint, azt a lisztet is lehet tönkölylisztként eladni, ami ebből a magból csak 15%-ot tartalmaz !! A boltban kapható tönkölylisztnek lehet hogy csak 15%-a tönköly? Ki hozhatott ilyen szabályt… És annak a 15% tönkölynek is csak a dédapja látott tönkölyt? Erre már csak hab volt a tortán (vagy inkább kenyéren), hegy ebből a lisztből is elég ha csak valamennyi van a kenyérben, hogy tönkölykenyérnek hívják. E mellet lehet benne akármilyen állomány térfogatnövelő és egyéb lisztek.

Ekkor leesett a tantusz, miért is éreztem, hogy hiába van arra a lisztre, ráírva hogy tönköly, hiába van arra a kenyérre ráírva, hogy tönköly. Éreztem rátaláltam egy vezérfonalra és elkezdtem felgombolyítani. Megtudtam, hogy volt két növénynemesítő, akik célul tűzték ki, hogy az eredeti ősi gént, az ősi tönkölyt megkeresik és felélesztik. Ezt az ősi búzát újra behozták a kárpát medencébe. Nos, a magyarnak van egy ősi génkészlete, amit csak úgy lehet életben tartani, ha hasonlóan ősi rezgésű táplálékokkal segítjük. Hiszen ezeknek a géneknek folyamatosan újra kell épülniük, 7 évente minden sejtünket újra kell alkotni. Ha ősi géneket szemétből (már elnézést a kifejezésért) akarunk alkotni akkor annak testi szellemi és spirituális leromlás amortizáció lesz a következménye. Ha viszont ennek a csodálatos rendszernek, ami képes megújítani magát és az őserővel az ősi géneket újraalkotni vele rezonáló ősi magerőt adunk akkor annak a pozitív következményei beláthatatlanok. Korábban is tudtam, hogy a magerő egy alapvető életerő és egyben spirituális erőforrás is az ember számára. Felvettem ezzel a két növénynemesítő kutatóval a kapcsolatot és gyorsan be is szereztem egy zsák búzát. Sikerült találnom egy magyar céget aki kis házi malmokat készít fából. Kicsi praktikus, konyhába való, pont ami nekem kellet.

Több tanulmányt találtam ami kihangsúlyozza, hogy a frissen őrölt liszt sokkal jobb mint a több hetes, hónapos liszt. Energetikailag pedig tiszta sor, a mag egy élőlény, akármelyik más csira mag. A közvetlen életereje hamar elillan ha, szétroncsolják, porrá őrlik. Hiszen az energiainformációs struktúra, magszerkezet megszűnik. A vitaminok zöme is 2 hét alatt eltűnik de már 8 óra alatt is, az esszenciális illóolajokról nem is beszélve. Egy frissen leszedett virág, már 2 hét múlva nem szép. Vagy ahogy a zöldség levek frissen fogyasztva jók, nem 2 hét vagy 2 hónap múlva, így van ez a gabonával és lisztjével is.

Azt egyértelműen látszott az írásokból, hogy a tönköly beltartalma élettani hatása sokkal jobb a hagyományos búzáénál. Kisebb a hozam, nem lehet úgy műtrágyázni, mert nem szereti, a pékipar sem igazán van oda, mert nehezebben kel meg a kenyér. Viszont az ásványi anyag tartalma akár 20x akkora mint a hagyományos búzáé, a fehérje tartalma pedig extrém magas, egy szeret kenyéré magasabb, mint egy szelet húsé (!) Ma már tudom, hogy a törvények az EU-ban megengedik, hogy azt is tönkölylisztnek hívják, aminek a fele sem tönköly és azt is tönkölybúzának hívják, aminek a nemesítésében akár 3 generációval korábbról találni tönkölyt. Magyarul az ükapja volt csak tönköly.

A másik fontos szempont, hogy a frissen készült lisztnek sokkal magasabb az élettani értéke. A teljes kiőrlésű lisztek nehezen eltarthatók, mert a bennük lévő rostok esszenciális aminosavak illóolajok igen hamar megavasodnak romlásnak indulnak. Sokszor elfelejtjük a búza él. Élőlény, amit amint felőrlünk elkezdi elveszíteni életerejét és a benne lévő vitaminok hasznos anyagok gyors bomlásnak indulnak. A gabona eláll akár hónapokig is és ha van otthon egy kis házi malmunk a liszté őrlése után frissen fel tudjuk használni. Ha ilyen friss lisztet használok, akkor az ebből készült kenyerek, péksütemények, vagy épp főzelékek, más ételek sokkal frissebbek éltetőbbek lesznek.

3 fajta tönkölyt tudok ajánlani, mert mint írtam a magfajta sem mindegy, milyen nemesítéssel, mennyire tiszta tönköly:

  • ÖKO-10

  • Az ÖKO-10 tönköly (Triticum aestivum L. em. Thell. ssp. spelta (L.) Thell.) fajta tulajdonságai. A tönköly (T. aestivum L. em. Thell. ssp. spelta (L.) Thell.) termesztése hazánkban nem ismeretlen. Az elmúlt 70-80 évben e növényfaj fajtái kiszorultak a köztermesztésből, azok csak génbanki mintaként maradtak fenn. A génbanki anyagokból szelekcióval elkülönített törzsekből kiindulóan 1995-ben ÖKO-10 néven a fajtabejelentés is megtörtént. A fajta 1998-ban állami elismerést kapott.
    Az ÖKO-10 jellemzése: robusztus megjelenésű, nagyon későn érő, október közepén vetendő búza, magas fehérje- és sikértartalommal, kedvező aminosav összetétellel. Szakhatósági mérések igazolják, hogy a tönkölybúza fehérjenövényként minden beltartalmi paraméterében megverte a hagyományos búzát, sőt még a szóját is – 18-20%-os fehérjetartalma a hússal egyenértékű, de annál könnyebben emészthető. Nem véletlen, hogy a magyarországi bioterület egyharmadán tönkölyt termesztenek. A magyar kajakosok és súlyemelők a sydneyi olimpia alatt is tesztelték az Öko–10-bol készült, magas tápértékű és energiatartalmú készítményeket. A sportolók szerint ezek nagymértékben hozzájárultak a felkészülés sikeréhez.
  • Novum, csépelhető tönköly

  • Egy ma még kevésbé elterjedt fajta, amely VSP-VUM néven kapott besorolást. Tulajdonságai a tönkölyhöz hasonlóak. Mivel a mag kicsépelhető hántolás nélkül is, ezért nemhivatalos nevén "csépelhető tönköly"-ként emlegetik.


Kenyérkészítés egyszerűen otthon:

Az otthoni kenyérkészítés nehézkesnek, időigényesnek tűnik. Mondanom sem kell, nulla gyakorlattal vágtam bele, még látni se láttam korábban hogy csinálják. Nekem mindig olyan nagy dolognak tűnt. Hogyan kell dagasztani? Az biztos valami fárasztó dolog lehet, mint a filmekben és hosszadalmas. Biztos kell kemence, vagy kenyérsütő gép. Az egész kenyérkészítés elég bonyolultnak tűnt, amíg bele nem vágtam :)

Ha én meg tudtam csinálni, garantálom neked is sikerülni, fog, mert tényleg egészen egyszerű.

Nem vagyok szakember, a saját eredményeimet tudom átadni, de az biztos igen finom kenyereket sikerült nem nagy erőfeszítéssel készítenem. Egyszerű villanytűzhelyben, dagasztógép, meg kenyérsütő gép nélkül.

Van kovászos és élesztős. A kovászos kicsit bonyolultabb az élesztős sokkal egyszerűbb kezdőként. Az egyik nagy meglepetésem az volt, hogy friss teljes kiőrlésű tönkölylisztből az élesztős kenyérnek nincs az a negatív élettani a hatása, mint a bolti élesztős kenyérnek. Biztos vagyok benne, hogy ott is az adalékanyagokkal párosulva lesz az élesztős kenyér puffasztó és emésztést rontó, mert ilyen hatásokat még élesztővel sem tapasztaltam ebből a magból ebből a friss lisztből készítve.

1 kiló kenyérhez kell

3dl víz

70 dkg friss teljes kiőrlésű tönköly

1dkg élesztő vagy 10 dkg kovász

1 teáskanál só (mindenképp jó Himalája sót használj !)

Mivel a tönköly tulajdonsága hogy szétterül én ajánlom hogy kenyérsütő formában készítsd! Ez minden tönkölyre igaz, így nem terül szét hanem szépen felkel. Nekem olyan szögletes fém van, pár száz Ft. volt és tökéletes. Van egy cserép is az is ugyanolyan jó.

Összekeverem a kovászt, vagy a élesztőt a meleg vízzel (kb 40 C°), ha biztosra akarok menni egy kanál mézet is rakok bele, de ez nem kell, csak gyorsít a kelésen. Ezután ezt ráöntöm a lisztre, belerakom a sót és összegyúrom. Eleinte ragacsos lesz, ragad a kezedre is szépen, utána még adok hozzá lisztet, ilyenkor már nem ragad annyira a kezedhez. Amikor teljesen felveszi a lisztet és újra kezdene ragadni a kezemhez még rakok hozzá egy kis lisztet, ezt addig csinálom, amíg a kenyértészta egészen kemény nem lesz, de azért még gyúrható. Nem bonyolult; annyi lisztet raksz hozzá mindig, amennyit gyúráskor felvesz. kb 20 max 30 percig gyúrom így. Ennyi :) Komolyan. Ezután kivajazott formába rakom és meleg helyen hagyom, hogy megkeljen. Az ideális neki 40-50 C. Tapasztalatom szerint. Ha élesztős 45 perc alatt szépen megkel, ha kovászos akkor inkább a duplája 1,5 óra. Ezután 180 fokon 45 perc alatt kisütöm.

Tapasztalat: A recept szerint 200 fokon kell, nekem 180 fokon lett jó, a recept szerint 1 óra kell nekem 45 perc kellet.

A legtöbb recept 20-30 sőt 40 dkg kovászt mond egy kg kenyérhez, nos nekem ez nem jött be elég volt 10 dkg.

Kovász készítés:

Na erre teljesen saját receptem van, Dr Higa professzor EM-BIO koncentrátumából rakok 1-2 evőkanállal fél dl. vízhez és ehhez kb. 10 dkg lisztet. Az EM-BIO értékes mikróbakeverék, mely élelmiszereinkben, talajainkban előforduló "jóindulatú" fotoszintetizáló-, tejsavbaktériumokat, élesztőket tartalmaz nagy fajgazdagságban. Mentes mindenféle vegyszertől, genetikailag módosított élőlényektől. A mikróbakeverék a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. öko szerek listáján szerepel.

Egy sűrű de kanállal még kavarható pohárnyi tészta. Hogy ebből kovász legyen 3 napig kell készíteni, úgy hogy minden nap egy kanál liszttel megeteted. Ez valóban él, hasznos mikroorganizmusok koncentrációja, amik ezt a lisztet, vizet eszik és tejsavat vitaminokat, antioxidánsokat termelnek. Egy élő koncentrátum lesz. Minden nap hígul kicsit, ezért csak lisztet kell hozzá adni minden nap, vizet nem. Ha nem eteted elpusztul 2-3 nap alatt "megromlik". Az em-bio azért tökéletes, mert 82 fajta hasznos mikroorganizmus van benne ami az embernek tökéletes, ahogy bekerül a tönkölylisztbe azonnal idomul hozzá, azon fajok lesznek dominánsak, amik ennek a megemésztéséhez a legjobbak. Olyan hasznos mikroorganizmusok fogják segíteni a tönkölyt és téged, amikhez nem nagyon jut hozzá az ember és igen hatékonyak. A kovász tökéletes élőhely számukra. Az EM-bio -ról még sokat fogok írni, most nem térek ki rá. 1l kb 700 Ft. és csak egy kanálnyi kell belőle.. Nem tétel. A 3. napra igen cefrés szaga lesz, de ez így jó, a tejsav baktériumok okozzák, akár csak a savanyú káposztánál.

Személyes véleményem, hogy az em-bionak szörnyű szaga van, ami a kovászban 1 nap alatt teljesen eltűnik és utána egy élesztőszerű illata lesz. Ne ijedj meg tőle. Én először a kovászra azt mondtam ilyen szagú kotyvalékot bele nem rakok a kenyerembe :) De ezek a hasznos mikroorganizmusok élesztik újjá a lisztet. Egy új életnek kezd, akárcsak a szőlő-bor aminek a köztes állapota nem épp kellemes, tej-kaukázusi kefir, tea-kombucha. Ezek a hasznos mikroorganizmusok nagyon sokat segítenek neked és a kenyér finom lesz tőle és valóban élő!

Vadkovász:

Ha semmit nem raksz a vízbe lisztbe, akkor is 3-4 nap alatt ha minden nap eteted megsavanyodik, kovász lesz belőle. Nem megromlik, hanem hasonló mint ami a tejjel történik amikor joghurt lesz belőle. Mert a levegőben kis mennyiségben vannak mikroorganizmusok amitől beindul. Én ezt nem próbáltam.

Gyorskovász:

A vízbe, lisztbe élesztőt raksz és így 1-2 nap alatt van "kovászod" nos nekem ez kicsit fából vaskarika, hiszen a kovászt pont az élesztő helyett akarjuk nem ? De tény a kovásznak jó íze van ettől lesz az igazi barna kenyér enyhén savanykás. Kipróbáltam, működik.

Én ha nem sietek, csak kovászt használok. Ha sietek, nincs 2 órám kelesztésre rakok egy kis élesztőt is vele így a kelési idő megfeleződik. Még egyszer hangsúlyozom ennél a lisztnél, nem éreztem az élesztő ártalmas hatását! Ez meglepő.

A varázslat:

Mondanom sem kell a kenyérkészítésnek szinte minden fázisa különösen alkalmas mágiára és itt most nem túlzok. A kenyér szellemi munkával és energetikával párosítva igen különleges spirituális táplálék lehet. Nézzük csak az alapanyagokat: víz, só, magok. Ezek tökéletesen programozhatóak, energetizálhatóak. Tedd is meg! Legyen egy kívánságod. Bármi amiért meditálnál, imádkoznál, vagy agykontrolloznál, reikiznél! Ezzel a kívánsággal először töltsd fel a só kristályokat, vizet és a magokat. Ha nem tudod, hogy kell majd megtanulod a Spirit.hu-n :) Csak ezután őröld le a magokat liszté a házi malmodon. A kovász készítése alatt is programozd, energetizáld, mert ezt a mikroorganizmusok megérzik és a fizikailag más anyagokat fognak termelni! Ez nem vicc, az erjedési folyamatokat az energiamezők pozitív vagy negatív irányba tolják. Egy pozitív energiával programmal kezelt kovászban más anyagok lesznek. Ezt most nem fejtem ki itt talán egy külön levélben.

Ezután jön a gyúrás, melyben közvetlen kapcsolatba kerülsz a kenyérrel, miközben gyúrod, nyisd meg a kéz csakráid és töltsd energiával. Ha reikis vagy nem lesz gond, ha nem ismersz kézrátételes energiaátadást képzeld, hogy fény árad a kezedből a tésztába. Amikor elkészült a kész kenyértészta, még a kelés előtt újra álld meg, a magad módján, hiszen az ezt követő kelési folyamatra ugyanaz igaz amit a kovásznál írtam. A kelés alatt az erők felerősödnek és anyagi manifesztációban kihatnak a mikroorganizmusok munkájára. Ahogy az emberben is stresszre más anyagok termelődnek, mint pozitív energiákban ez a mikroorganizmusokra fokozottan igaz. Csak erről tudnék itt vagy 5 oldalt írni, de látom már így is hosszúra sikeredik ez a levél.

A következő befejező részében a tönkölystorymat a tönköly csiráztatásával fejezem be. Az egyik legolcsóbb mégis legélőbb vitamin és energiakoncentrátum a csíráztatott tönkölybúzamag. Már Szentgyörgyi Albertnek is feltűnt és vizsgálta milyen folyamatok zajlanak le amikor a magból csira lesz, mert az kémiailag de energetikailag is kész csoda. A születési energia. Napi fél marék valóban élő tönkölycsira fogyasztása igazi vitaminbomba és igazi varázslatra ad lehetőséget, ami meglovagolja a mag születési erőrobbanását, de erről a következő levélben.

Tönkölybúza csira elkészítése otthon

A tönkölybúza csira fogyasztása legalább olyan fontos, mint a tönköly friss liszt. Sőt minden szempontból értékesebb táplálék. Amikor a gabona életre kell és csirává alakul, a benne lévő vitaminok, aminosavak, hasznos anyagok csodálatos módon megsokszorozódnak. Ez valódi csoda, állítom, ha ezt igazán tudományosan megvizsgálnák, kiderülne a mai tudomány állása szerint fizikailag kémiailag és biológiailag is képtele nségek történnek ilyenkor. Oly mértékben megnő a vitaminszintje, hasznos aminosav és fehérje tartalma a magnak, pár nap alatt, ami felfoghatatlan. Nem tudok ennél élőbb vitaminforrást, ennél magasabb energiaszintű táplálékot. A születési energia, az életenergia berob banása a fizikai síkra.

Ha minden magyar reggel csak egy fél marék csiráztatott élő búzát bekapna és elrágcsálna, akkora élő friss vitamindózishoz jutna, ami kiváltaná a rengeteg „természetes” vitamintablettát. Ez pedig nem pénzkérdés, pontosabban hatalmas pénzmegtakarítás. Egyszerűen otthon bárki készíthet tönkölybúzából tönkölybúza csirát 3-4 nap alatt. Olyan friss vitaminforrás, aminél frissebb nem is lehet Úgy gondolom az ételeknek nem csak a fizikai elemi összetétele, vitamin ásványi anyag összetétele a fontos, hanem az élet energia szintje is. Nos a tönkölybúza csira minden szempontból egy nagy figyelmet érdemlő és igen olcsó energiabomba!

Elkészítése:

Lehet kapni csiráztató tálcákat, de drága motoros önmagát öntöző csiráztató készülékeket. Ezekre sincs szükség. Én egy sokkal egyszerűbb módot ajánlok. Első napra a marék búzádat beáztatod klórmentes tiszta vízbe. Én rakok egy kanál EM-BIO hasznos probiotikumot is a vízbe, mert az a csiráknak sokat segít az életbe induláshoz. Egy nap után leszűröm, leöntöm róla a vizet és úgy nedvesen, hagyom még egy napig, lefedve, hogy ne száradjon ki teljesen. 2. 3. napra megjelennek a kis csira kezdemények, kis fehér csirák. Készen is vagyunk :) Ennyi. Ettől számítva én max 2 napon belül ajánlom elfogyasztani amíg ezek a kis növekvő csirák nem zöldülnek.

Tökéletes vitaminforrás, és a magokon maradt EM-BIO probiotikum csak fokozza a jótékony hatását, hiszen egy sor emésztést segítő hasznos mikroorganizmust tartalmaz, ami a megemésztését is tökéletessé teszi. Kellemes íze van. Magában is, de pl vajas kenyérre szórva is isteni.

Van még egy kedvenc felhasználási módom, a búzacsírát almával együtt ledarálom, vagy leturmixolom és ezt a friss pépet darát azonnal elfogyasztom. Az alma és a magok együtt igen finomak és jobb vitaminforrást elképzelni se tudok.

Van aki a búzacsírát mézzel leöntve szereti.

Azt hiszem érzed, mekkora különbség van e között és a boltban kapható száraz porszerű búzacsira között. Ez él az már nem.

Talán csak az lehet a hátránya, hogy túl olcsó, túl hamar mindenki elkészítheti és túlságosan hatékony :)

A varázslat:

A magokat a természetgyógyászat de a természetbarát spirituális irányzatok is szeretik és használják. A magokat meg kelet áldani, lehet energetizálni programozni. Akár ősi vallásos, akár modern agykontrol, vagy éppen reiki technikákkal.

Legyen egy kívánságod. Bármi amiért meditálnál, imádkoznál, vagy agykontroloznál, reikiznél! Ezzel a kívánsággal töltsd fel a vizet és a magokat. Ha nem tudod, hogy kell majd megtanulod a spirit.hu-n :) A magok csodálatos módon alkalmasak, arra hogy gondolatokat energiával töltsenek fel. Ha csak saját egészséged és testi lelki megújulásod kívánod, már azzal is egy hozzáadott spirituális erőt engedtél útjára. Minden nap akkor is amikor elkezded és akkor is amikor elkészült a búzacsírád álld meg ezzel a kívánsággal és ezután fogyaszd el! Most még nem is sejted milyen erős spirituális technikát vittél be a hétköznapjaidba és ez mennyire működni fog. Összekapcsolódik a magok születési ereje a te pszichés erőddel, ezután a magok felveszik az őselemi energiákat, hiszen ezekből alakul át a mag, csirává. Majd az így felerősödött és életre kelt áldásodat veszed magadhoz, mikor elfogyasztod. Ezáltal saját erőfeszítéseidet ezzel a napi kis rituáléval nem csak fizikailag támogatod vitaminokkal, de spirituálisan, parapszichológiailag is. Vagy ha egyszerűen fogalmazok az ima és az isteni erővel. Nem szabad lebecsülni ennek a hatásosságát. Működik. Próbáld ki egy hónapig egy kívánsággal napi egy marék búzacsírával…

Remélem sikerült felkeltenem az érdeklődésed a tönkölybúza iránt, és kívánom ereje járja át az életedet, kenyeredet, erősítsen testben lélekben.

Share/Save/Bookmark
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés